Doe er iets mee!

Pas na lang aandringen door zijn geliefde, die vond dat er ‘iets gedaan moest worden’ met al die foto’s,  ging Gustave schoorvoetend online op het gratis platform Fotolog.

avatar gustafson fotolog

293 foto’s later kon hij ineens niet meer inloggen. De beruchte Fotolog-helpdesk haalde er de schouders over op. Er zat niets anders op dan een nieuwe account aan te maken. Enter meneer Hoeba:

avatar meneer_hoeba1

Weer 257 foto’s verder raakte de hele website in het ongerede, en terwijl veel Fotologvrienden uitweken naar Facebook, nam Gustave zijn intrek op Flickr.

https://www.flickr.com/photos/meneerhoeba/

avatar meneer_hoeba2

Foto’s zien er op Flickr vele malen beter uit dan op Fotolog, maar om onduidelijke redenen komen de sociale contacten die op Fotolog zo floreerden er nauwelijks van de grond. Voor Gustave fungeerden beide platforms niet als etalage maar als proeftuin voor zijn ironische foto- en montage-experimenten, zoals deze aanpassing van de bekende Mount Rushmore-opstelling.

2016 hoeba_mt_rushmore

Ook de jaarlijkse Flogmeet-weekends in de woonomgeving van een van de deelnemende ‘floggers’, telkens ergens anders in Europa, boren bij hem creatieve bronnen aan op het gebied van fotobewerking en -manipulatie.
Het verhaal over die weekends vind je hier.